آیا شیرموز چاق می کند!؟
شیر موز یکی از خوشمزهترین اسموتیهاست و درست کردن آن نیز آسان و کم بها هست، لیکن ایرادی که در ارتباط با شیر موز وجود دارد این سوال هست: آیا شیر موز چاق کننده هست؟
یک حرفه ای متابولیسم انرژی و پروتئین پافشاری کرد:«بعضی از اشخاص گمان میکنند مصرف موز با شیر باعث بروز چاقی میگردد لیکن می بایست گفت …
مصرف موز با شیر کم چرب، چاق نمیکند
یک حرفه ای متابولیسم انرژی و پروتئین پافشاری کرد:«بعضی از اشخاص گمان میکنند مصرف موز با شیر باعث بروز چاقی میگردد لیکن می بایست گفت موز میوهای هست که چربی بسیارناچیزی داشته و علاوه بر انرژی زایی نیکی که دارد باعث بروز چاقی در شخص نمیگردد زیرا که کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در حاصل جنبش بدنی در مدت وقت کوتاهی سوخته و جایگزین به انرژی مصرفی میگردد.»
دكتر عزیزالله كمال زاده گفت:«مصرف شیر با آب میوه های طبیعی و یا برخی از اقسام میوه ها نظیر موز و یا کنار با عسل و خرما تاثیری در کم شدن جذب کلسیم شیر ندارد لیکن اشخاص می بایست دقت داشته باشند وقتی که میخواهند شیر را به کنار عسل میل کنند، موم عسل را جدا کنند چرا که موم عسل به علت اینکه جذب بدن شخص نمیگردد، میتواند جذب کلسیم را کم شدن دهد. از طرفی شیرموزهایی که فقط با افزودن شکر و اسانس تهیه شده باشند نه فقط سودمند نیستند بلکه برای سلامتی مضر بوده و باعث بروز عوارضی نظیر چاقی و دیابت می شوند.»
وی باقی مطلب داد:«بعضی از اشخاص گمان میکنند مصرف موز با شیر باعث بروز چاقی میگردد لیکن می بایست گفت موز میوهای هست که چربی خیلی ناچیزی داشته و یک موز با اندازه متوسط، حدود 100 کالری انرژی دارد و کربوهیدارت آن در حدود 22 تا 25 گرم هست که از نوع مناسبی هست و کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در حاصل جنبش بدنی و تحرک معمول، در مدت وقت کوتاهی سوخته و جایگزین به انرژی مصرفی میگردد و می بایست گفت موز میوهای هست که علاوه بر انرژیزایی نیکی که دارد باعث بروز چاقی در شخص نمیگردد.»
این حرفه ای متابولیسم انرژی و پروتئین دلیل نشان کرد:« از طرفی یک موز با اندازه متوسط، حدود 2 گرم پروتئین کنار با ترکیب مطلوب اسید آمینه و حدود 3 گرم فیبر دارد و با تقریبً عاری از چربی و سدیم و بدون کلسترول هست. به علاوه موز منبع نیکی از ویتامین های C، A، ویتامین های مجموعه B، پتاسیم، کلسیم و منیزیم هست، پتاسیم باعث راحت رشد ماهیچه ای و نیز چنین سوخت و مصرف انرژی می گردد.»
کمالزاده یادآور شد:«شیر کم چرب و موز هر دو دارای اندکس (برجسته) گلیسمیک )گلوکزی( تقریباًً پائینی می باشند و باعث تکثیر قند خون نمی شوند و لذا در صورتی که موز با شیر کم چرب مصرف گردد با دقت به ترکیب مطلوب آنان، از لحاظ سلامتی برای اشخاص سودمند هست.»