آیا خوردن میوه بعد از غذا مضر هست؟ مناسب ترین لحظه خوردن میوه چیست؟
چه وقتی میوه بخوریم که زیادترین خاصیت را برای بدن داشته باشد؟
علی رغم ادعاهای خیلی از سایت ها ، وقتی تحت منزله “مناسب ترین لحظه برای خوردن میوه” وجود ندارد و لحظه خوردن میوه سراسر به خویش فرد بستگی دارد. به نقل از این اشخاص ، کسانی که دارای هدف های کم شدن وزن و یا مبتلا به دیابت می باشند می توانند برای خوردن میوه از لحظه بندی خاصی استفاده کنند.
به بیان آلامتو به قول medicalnewstoday؛ خیلی از منابع برخط ادعا می کنند که در صورتی که اشخاص میوه را بعد از ظهر، با معده خالی بخورند، یا در صورتی که از خوردن میوه با غذاهای ناب اجتناب کنند، می توانند به مزایا سلامتی زیادتری دست یابند. اگر چه که هیچ مدرکی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد. در این مطلب، به وارسی باورهای خطا مربوط به لحظه خوردن میوه، به دنبال طریق هایی برای مصرف میوه برای کم شدن وزن و مدیریت دیابت، می پردازیم. با ما دنبال بمانید.
باورهای نادرستی در خصوص لحظه خوردن میوه وجود دارد. در بخش زیر ، چهار مورد از باورهای خطا متداول و شواهد پشت پرده آنان را مورد گفتگو قرار می دهیم.
باور خطا نخست: بعد از ظهر مناسب ترین لحظه برای خوردن میوه هست
بعضی منابع می گویند که خوردن میوه در بعد از ظهر در مقایسه با صبح می تواند مزایا زیادتری برای سلامتی داشته باشد. بعضی به جز آن ادعا می کنند که مناسب ترین لحظه برای خوردن میوه صبح در وقت پس از بیدار شدن از خواب به دنبال یک لیوان آب هست.
با این اکنون ، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد خوردن میوه در صبح یا زمانه بعد از ظهر کارایی میوه بر سلامتی شخص را دگرگونی می دهد.
تئوری خوردن میوه در بعد از ظهر بر این عقیده قوی هست که خوردن بین وعده با قند بالا در این لحظه می تواند حد قند خون را بالا برده و دستگاه گوارش را “بیدار کند”.
با این اکنون، کل غذاهای پر کربوهیدرات حد قند خون را بالا می برند و لحظه کارایی چندانی در این عرصه ندارد. نظام گوارشی مکرر برای آغاز فرآیند ها در هر لحظه از روز حاضر هست.
اطلاق می گردد ، در وقت گزینش بین وعده برای بعد از ظهر ، میوه یک گزینه عالی و فوق العاده هست. میوه ها سرشار از فیبر و کربوهیدرات های پیچیده می باشند ، به این معنی که هضم آن ها دراز تر از کربوهیدرات آسان مانند نان سفید هست. این می تواند به حالت سیری دراز تر هم یاری کند و از خوردن تنقلات ناسالم در طول روز پیشگیری کند.
علاوه بر این ، میوه ها طیف وسیعی از ویتامین ها، مواد معدنی و مزایا سلامتی را فراهم می کنند. مصرف میوه ها با یک چربی سالم یا پروتئین می تواند تعادل و انرژی پایدار زیادتری را فراهم کند. با ترکیب میوه با مشتی آجیل یا دانه و یا کمی آووکادو از یک غذای سرشار از مواد مغذی خوشی ببرید.
باور خطا دوم: از خوردن میوه گذشته از خواب خودداری نمایید
به طور کلی، خوردن یک وعده غذایی همه در ساعات گذشته از خوابیدن می تواند چرخه خواب شخص را مختل کند. با این اکنون خوردن میوه در مقایسه با بقیه غذاها ، مخصوصاً غذاهای فرآوری شده ، کمتر در خواب اختلال ساخت می کند.
مبنای اطلاق های بنیاد ملی خواب ، خوردن بعضی غذاها گذشته از خواب به خاطر فرآیندهای هضم بدن می تواند در خواب اختلال ساخت کند. آنان توصیه می کنند از خوردن مواد غذایی با قند فرآوری شده درست گذشته از خواب پرهیز نمایید ، چون که این می تواند موجب ازدیاد بلافاصله حد انرژی گردد. گزینش میوه جدید شاید گزینه مناسب تری باشد.
علاوه بر این، آنان خوردن موز گذشته از خواب را توصیه می کنند، از آنجا كه خوردن موز گذشته از خواب پتاسیم مورد احتیاج بدن را تأمین می كند ، این می تواند می تواند مانع از گرفتگی شبانه پا (nighttime leg cramping) گردد. ایضاً خوردن میوه هایی نظیر میوه هایی با منیزیم بالاتر همچون پلنتین ، زردآلو یا خرما هم می تواند به آرامش و خواب نیکوتر هم یاری کند.
باور خطا سوم: میوه را با شکم خالی بخورید
بعضی اشخاص بر این باورند که خوردن میوه با معده خالی مزایا سلامتی زیادتری را به دنبال دارد. این باور عمدتاً از مسیر سایت ها و ایمیل های زنجیره ای متداول شده هست.
ایده این هست که خوردن میوه با غذا موجب کند شدن عملیات هضم غذا می گردد، به این معنی که غذا برای مدتی دراز در معده قرار می گیرد که می تواند فاسد و یا تخمیر گردد. این نظریه می گوید که این مطلب باعث گاز، نفخ، و ناراحتی گوارشی می گردد.
درست هست که میوه هضم غذا را کند تر می کند، ولی این شی بدی نیست. فیبر قسمت مهمی از کل رژیم های غذایی هست و سلامت روده را تقویت می کند. هضم کندتر هم به شخص هم یاری می کند تا مدت دراز تری حالت سیری داشته باشد.
ضمناً در صورتی که میوه برای مدت غیر معمول در معده برقرار بماند، به خاطر توانایی معده در پیشگیری از رشد باکتری ها ، میوه احتمال پوسیدگی نخواهد داشت. اکثر میکرو ارگانیسم ها قادر به رشد در اسیدیته شکم نیستند.
کسانی که موارد گوارشی دارند می بایست در خصوص نیازها و داروهای خاصی که شاید به روند هضم هم یاری کند ، با پزشک یا حرفه ای تغذیه گفتگو کنند.
باور خطا چهارم: دیابت و میوه جدا از وعده های غذایی
ادعای به جز آن اظهار دارد که مناسب ترین لحظه برای خوردن میوه در اشخاص مبتلا به دیابت 1 الی 2 ساعت گذشته یا بعد از غذا هست.
همانطور که در اول اطلاق شد ، این باور مبتنی بر این عقیده هست که خوردن میوه با یک وعده غذایی می تواند در هضم غذا اختلال ساخت کند و به خاطر موارد متداول در دستگاه گوارش ، این اختلال در هضم غذا می تواند فرد مبتلا به دیابت را تحت کارایی قرار دهد.
نخست اینکه هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خوردن میوه جدا از غذا، گوارش را بهبود خواهد بخشید، وجود ندارد. دوم، برای شخص مبتلا به دیابت، خوردن میوه به تنهایی می تواند موجب گردد که قند بلافاصله تر وارد جریان خون گردد و به طور بالقوه قند خون را اکثر از وقتی که میوه به دنبال غذا خورده گردد، ازدیاد دهد.
به جای خوردن میوه به طور جداگانه ، شخص مبتلا به دیابت می تواند از ترکیب میوه ها با بقیه غذاهای دارای پروتئین ، فیبر یا چربی های سالم استفاده مند گردد. مبنای تحقیقات پایان شده ، پروتئین ، فیبر و چربی به معده هم یاری می کند تا انتشار مواد غذایی در روده کوچک کند گردد. به این ترتیب بدن مقادیر کمتری قند را به طور همزمان جذب می کند که این مطلب کارایی آن بر مقدار قند خون را محدود می کند.
ایضاً تحقیقات نشان می دهند که فیبر محلول می تواند بالا رفتن قند خون را کم شدن دهد، که این می تواند برای اشخاص مبتلا به دیابت سودمند باشد. علاوه بر این، خوشی بردن از یک تکه میوه گذشته از غذا به دلیل ساخت حالت سیری زودرس، می تواند در پیشگیری از پرخوری موثر باشد.
مناسب ترین لحظه میوه خوردن برای کم شدن وزن چه وقتی هست؟
در صورتی که هیچ لحظه بندی جادویی خاصی وجود ندارد، ولی مطمئناً لحظه خوردن میوه می تواند برای دست یابی به این نیت تاثیرگذار باشد. از آنجا که میوهها سرشار از فیبر می باشند، می توانند به شخص هم یاری کنند که برای مدت لحظه دراز تری حالت سیری داشته باشد.
مبنای یک مطالعه پایان شده در سال 2017 ، رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند به شخص هم یاری کند تا کمتر غذا بخورد. از آنجا که مصرف کالری کمتری موجب کم شدن وزن می گردد ، کسانی که هدف کم شدن وزن دارند می توانند از این لحظه بندی مصرف میوه استفاده کنند. خوردن میوه های مغذی و کم کالری گذشته از غذا می تواند حالت سیری دراز تری را در شخص ساخت نموده و در نتیجه موجب می گردد که در طی وعده غذایی پرخوری نکند. خوردن میوه در کنار وعده غذایی می تواند به شخص كمك كند تا غذاهای با کالری بالای كمتری بخورد. جایگزینی بین وعده های پر کالری با میوه ، در هر وقتی در طول روز، طریق نیکی برای تقویت کم شدن وزن هست.
مناسب ترین لحظه برای خوردن میوه برای اشخاص مبتلا به دیابت، چه وقتی هست؟
زمانی که شخص مبتلا به دیابت هست ، غذاهای پر کربوهیدرات می تواند موجب ازدیاد پیک قند خون گردد. با گذشت لحظه ، پیک های مكرر می توانند منتهی به عوارض سلامتی پایدار شوند.
میوه ها پر کربوهیدرات هایی از عبارت قند می باشند و به همین خاطر می توانند حد قند خون را تحت کارایی قرار دهند. ولی میوه ها برجسته گلیسمی پایینی دارند ، به این معنی که در مقایسه با بقیه مواد غذایی کارایی کمتری در حد قند خون دارند. این به خاطر دارا بودن فیبر افزون میوه هست و این عنوان میوه را به گزینش مناسبی برای اشخاص دیابتی جایگزین می کند.
برای کم شدن کارایی میوه ها بر قند خون ، اشخاص مبتلا به هر نوع دیابت می توانند میوه را با غذاهای به جز آن یا ضمناً وعده غذایی پر پروتئین یا چربی مصرف کنند. فیبر میوه موجب می گردد قند با سرعت کمتری وارد روده کوچک بدن گردد.
خوردن میوه به طور جداگانه از وعده های غذایی، می تواند موجب گردد قند بی نهایت بلافاصله وارد جریان خون گردد ، مگر اینکه شخص میوه را با پروتئین یا چربی سالم جفت نموده باشد.
در خصوص نیازهای کربوهیدرات و چگونگی ترکیب مطلوب آنان در در وقت مدیریت هر نوع دیابت ، با پزشک ، حرفه ای تغذیه یا مربی دیابت گفتگو نمایید.
ایضاً بخوانید: کالری مدل های مختلف میوه
و ولی سخن پایانی…
میوه ها یک ماده غذایی سالم می باشند که خیلی از مواد مغذی سودمند از عبارت فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی را در نزد بدن قرار می دهند. چهار مورد از باورهای خطا در خصوص لحظه مصرف میوه را در بخش بالا گفتیم، در صورتی که شواهد علمی برای تصدیق این باورها وجود ندارد، اشخاص می توانند در هر ساعت از روز میوه را با غذا و یا بدون غذا مصرف کنند. با این اکنون ، برای هم یاری به بهبود روند کم شدن وزن و یا کم شدن اثرات مصرف میوه بر روی سطوح قند خون از یک برنامه لحظه بندی شده بهره ببرید.