فست فود و ریزش مو
با اینكه هیچ ماده غذاییای رو به رو موجب ریزش مو نمیگردد، بعضی موادغذایی مانند فستفودها و سرخکردنیها بهطور غیررو به رو عامل ریزش مو می باشند.
فست فودها از دید ریزمغذیها فقیرند و مصرف مداوم آنان موجب به نیز ریختن تناسب ریزمغذیهای واجب در بدن و بهتدریج موجب ریزش مو میگردد.
این مواد غذایی از ویتامینها مخصوصا ویتامینهای دسته B و عناصر گوگرددار و عناصری مانند روی، آهن و سلنیوم که در ساختمان مو نقش مهمی دارند، تهی می باشند.
آنچه در الگوی تغذیه مطرح و شاخص هست، تناسب در مصرف دستههای غذایی هست. سلولهای مو نیز مانند هر سلول بدن به سریای از عناصر احتیاج دارند و با به نیز ریختن تناسب دستههای غذایی به آنان دست پیدا نمیکنند.
مصرف افزون خوراكیهای یک دسته غذایی و کم شدن مصرف تعدادی به جز آن میتواند بر سلامت مو و ناخن تالیف بد بگذارد. به عنوان مثال در صورتی که میوه و سبزی کمتری مصرف نمایید و مقدار مصرف نان و غلات را بالا ببرید، قطعاً دچار کم شدن ریزمغذیهای مورد احتیاج رشد مو و ریزش آن خواهید شد.
اکثراً كسانی كه رژیم غذایی سالم ندارند و غذاهای حاضر و فستفود میخورند، سعی میكنند با مصرف خودسرانه مکملها كمبودهای بدن را جبران كنند لیکن این كار موجب ریزش مو میگردد. به عنوان مثال مصرف افزون روی میتواند موجب کمبود آهن گردد و این نکته خویش عامل ریزش مو هست. سرخکردنیها که از روغنهای ناسالم تهیه میشوند، برای سلامت مو خطر دارند.