خواص و طرز تهیه چای دانه کتان

در صورتی که روزنامه سلامت آلامتو را ادامه ی نموده شوید قطعاًً مطلب خواص بذر کتان را مطالعه نموده‌اید بذر کتان دانه‌ای جادویی هست که کمتر مورد دقت قرار گرفته هست.


مزایا شگفت انگیز چای دانه کتان

در صورتی که اهل خوردن چای گیاهی یا اشکال دمنوش هستید، چای تخم کتان هم می تواند یک گزینش خوش طعم و هم زمان مفید برای شما باشد.

تخم کتان خدمت درخت کتان هست و قرن هاست که در طب سنتی مکان ویژه ای دارد.

تحقیقات نوین نشان می دهد که تخم کتان پر ترکیباتی هست که می توانند به حمایت از سلامت قلب، پیشگیری از سرطان و دیگر مزایای سلامتی احتمالی یاری کنند.

در این مقاله از روزنامه آلامتو به بعضی از پر اهمیت ترین مزایا چای تخم کتان می پردازیم، لطفا با ما هم گام شوید.


  1. مزایا قلبی و عروقی

تخم کتان و دچای تخم کتان پر اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 اشباع نشده به هم گام تعدادی از ترکیبات طبیعی به نام لیگنان می باشند، این ها ترکیباتی می باشند که دارای کوشش زیستی می باشند.

نتایج زیادی از تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از تخم کتان برای قلب سودمند هست، مصرف این دانه پرارزش به طور بالقوه به کم شدن کلسترول خون یاری می کند و شایدً خطر تصلب شرایین (آترواسکلروزیس) و دیگر بیماری های قلبی عروقی را کم شدن می دهد.

یک مطالعه بالینی که در ژوئن 2008 در “روزنامه تغذیه بریتانیا” منتشر شد، ردپا مصرف عصاره  لیگنان تخم کتان را به مدت هشت هفته در یک سری 55 نفره تحلیل کرد.

نویسندگان بیان کردند که افرادی که از عصاره تخم کتان استفاده نموده بودند، در مقایسه با تعدادی که آن را مصرف نکرده بودند، 22 درصد کلسترول کلی پایین تر، هم گام با کم شدن 24 درصدی ارزش لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول “نامناسب” را شاهد بودند. اگر چه برای با قطعیت گفتگو کردن در زمینه این اثرات مفید احتیاج به مطالعات غول پیکر تر و گسترده تر هست.


  1. خواص ضد سرطان

اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان حاضر در تخم کتان هر دو آنتی اکسیدانی می باشند که می توانند از سلول ها و بافت های شما در مقابل رادیکال های آزاد، که در زمان قرار گرفتن در معرض سموم یا در زمان تابش نور خورشید در پوست ساخت می شوند، محافظت کنند.

با گذشت هنگام، رادیکال های آزاد می توانند به DNA آسیب برسانند و شایدً خطر ابتلا به سرطان و بیماری های غیر از این را فزونی می دهد.

کارشناسان مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering بیان دادند که تخم کتان رشد سلول های سرطانی پروستات، پستان و پوست را در حیوانات آزمایشگاهی کند نموده هست. چندین مطالعه بالینی هم نشان می دهد که ترکیبات تخم کتان می تواند به کند شدن روند رشد سرطان در آدم یاری کند.

به منزله نمونه، مطالعه منتشر شده در ماه مه 2005 در “تحقیقات بالینی سرطان” نشان داد که اشخاص مبتلا به سرطان پستان که به مدت 30 تا 40 روز تخم کتان مصرف کردند، در مقایسه با سری دارونما، شاهد کم شدن نشانگرهای مربوط به سرطان بودند. اگر چه این مزایای احتمالی ضد سرطانی تا الان احتیاج به مطالعه زیادتر در آزمایشات بالینی غول پیکر دارد.


  1. کم شدن قند خون

ترکیبات حاضر در چای تخم کتان می تواند بالارفتن قند خون که پس از خوردن غذا اتفاق می افتد را کندتر نموده و یا کم شدن دهد، علاوه بر این، این ترکیبات سودمند به طور بالقوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را هم کم شدن می دهد.

مطالعه منتشر شده در “روزنامه تغذیه بریتانیا” در سال 2008 نشان داد که کسانی که عصاره تخم کتان مصرف نموده بودند، در مقایسه با سری غیر از این، علاوه بر بهبود ارزش کلسترول، شاهد کم شدن با اهمیت قند خون شان هم بودند.


  1. تسکین علائم یائسگی

از آنجا که بعضی از ترکیبات بذر کتان فیتواستروژن (ترکیب‌هایی عالی و مانند هورمون استروژن‌) می باشند، چای تخم کتان می تواند به بهبود علائم خفیف یائسگی یاری کند.

مطالعه ای که در سپتامبر 2002 سامان شد، نشان داد که زنان یائسه ای که به مدت دو ماه مکمل تخم کتان مصرف نموده بودند، بهبود قابل توجهی در علائم یائسگی نظاره کردند.


عوارض جانبی مصرف دانه کتان

روزمره حدود حداکثر 50 گرم دانه کتان له شده برای اشخاص سالم بی خطر تلقی می گردد، ولی در صورتی که باردار هستید و یا بچه شیر می دهید، خوب تر هست چای تخم کتان ننوشید.

خوردن این چای گیاهی امکان دارد در کسانی که به گیاه کتان حساسیت دارند واکنش ساخت نموده و ضمناً امکان دارد بعضی از ناراحتی های گوارشی خفیف را هم بروز دهد.

خوب تر هست گذشته از نوشیدن منظم چای تخم کتان و گذاشتن آن در برنامه غذایی روتین تان، در خصوص مصرف آن با پزشک راهنمایی نمایید.


طرز تهیه چای دانه کتان

تخم کتان در فرم های دانه های همه ی یا آسیاب شده، و یا چای کیسه ای در دسترس هست.

برای تهیه چای تخم کتان، 1 قاشق چای خوری تخم کتان آسیاب شده را در حدود 1 فنجان آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه دم نمایید.

بنابراین آن را صاف نموده و در شکل علاقه ی مقداری دارچین یا عسل به آن افزوده نمایید تا طعم زیادتری به خویش بگیرد. نوش جان.

ضمناً بخوانید: طرز تهیه چای زنجبیلی