برای کاهش قند خون چه بخوریم

چطور قند خون را به طور طبیعی کم شدن دهیم؟ خوب ترین راهکار استفاده از رژیم غذایی سالم به قصد پایین آوردن قند خون می باشد.

به اعلام آلامتو به قول ایسنا؛ فهرستی از گزینش‌های مطلوبِ اشخاص مبتلا به دیابت برای افزودن به رژیم‌ غذایی‌شان آورده شده می باشد:

  1. نوع ها حبوبات:

مجموع نوع ها حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، برجسته گلوکز (برجسته گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات حاضر در خویش را به تدریج آزاد می‌کنند. از همین رو احتمال ازدیاد قند خون پس از مصرف آنان زیاد پایین می باشد. بر مبنا یک مطالعه گذشته، مصرف در روز یک فنجان حبوبات به مدت سه ماه به موضوع قسمتی از رژیم غذایی کم گلیسمی، سطوح هموگلوبین گلیکوزیله را تا ۵۰ درصد کم شدن می‌دهد.

  1. سیب

خیلی از اشخاص برداشت می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی اشخاص دیابتی وجود ندارد لکن این برداشت غلط می باشد. میوه‌هایی نیز‌زیرا سیب که برجسته گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

خوردن در روز یک سیب مزایای کسی دیگر هم دارد چرا که سیب پر فیبر بالا و ویتامین C بوده و فاقد چربی می باشد. نیز‌چنین احتیاج به گفتن این مساله نیست که بین‌وعده‌ای ساده و قابل حمل انگاشته می‌گردد. می‌توانید سیب را به شکل خام بخورید یا با دارچین پخته و بین‌وعده‌ای گرم تهیه نمایید.

  1. پودرهای برجسته دیابت

برخی روزها تصمیم‌گیری برای گزینش یک خوردنی‌ مطلوب می‌تواند شغل سختی باشد. لکن بعضی پودرهای حاضر در معامله وجود دارد که پر کربوهیدرات‌هایی می باشد که به آرامی هضم و جذب می‌شوند تا به کم شدن قند خون یاری کنند و از این رو برای دیابت مطلوب می باشند. این پودرها عموماً در هر وعده کمتر از ۲۳۰ کالری دارند. چنانچه این پودرها را مکرر به همقدم داشته بمانید، می‌توانید در هر لحظه آن را با آب مخلوط نموده و بین‌وعده‌ای سالم و ایمن داشته بمانید.

  1. بادام

این نوع از آجیل سرشار از منیزیم می باشد که می‌تواند به بدن شما یاری کند تا انسولین خویش را به طور موثرتری مصرف نماید. در شکل قابلیت در روز حدود ۲۳ دانه بادام همه را به رژیم غذایی خویش افزوده نمایید که حدود ۲۰ درصد از احتیاج شما به ماده معدنی منیزیم که متعادل‌کننده قند خون می باشد را آماده کردن می‌کند.

علاوه بر این آجیل‌هایی سان بادام سرشار از اسیدهای چرب تک زنجیره‌ای اشباع نشده، پروتئین و فیبر بیشتر می باشند که آنان را به بین‌وعده‌ای مطلوب برای اشخاص دیابتی جایگزین می‌کند. می‌توانید بسته‌های کوچک ۳۰ گرمی بادام حاضر نمایید تا در روز یکی از آنان را مصرف نمایید.

  1. اسفناج

هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم سودمند برای قند خون و فیبر می باشد. می‌توانید اسفناج را به شکل خام، تفت داده با روغن زیتون یا پخته یا مخلوط با بقیه سبزیجات مصرف نمایید. ‌نیز‌چنین می‌توانید مشتی از برگ‌های کوچک اسفناج را به اسموتی خویش افزوده نموده یا از آن به جای کاهو در سالاد بهره ببرید.

  1. دانه چیا

شاید گوش داده بمانید که کنترل یا کم شدن وزن یکی از خوب ترین مسیر‌هایی می باشد که می‌توانید برای بهبود ارزش قند خون خویش اعمال هید. دانه‌ چیا از خوردنی‌هایی می باشد که در این عرصه به شما یاری می‌کند.

در یک مطالعه گذشته معین شد اشخاص دیابتی که برای شش ماه در روز حدود ۳۰ گرم از دانه چیا را به رژیم غذایی با محدودیت کالری خویش افزوده می‌کنند پس از مدتی با کم شدن حدود دو کیلوگرمیِ وزن و حدود چهار سانتی‌متری از دور کمر خویش روبه‌رو می‌شوند.

علاوه بر آن این دانه‌ها سرشار از فیبر بوده و پر پروتئین و ۱۸ درصد از مقدار مورد احتیاج کلسیم مصرفی شخص می باشد. برای مصرف این دانه‌ها می‌توانید یک چهارم از یک فنجان دانه‌ چیا را با یک فنجان شیر یک درصد چربی یا فاقد چربی و نیمی از یک فنجان از میوه‌های برش‌زده مخلوط نموده و آن را شب در فریزر قرار داده و صبح برای صبحانه میل نمایید.

  1. بلوبری

بلوبری پر ترکیباتی می باشد که ثابت شده به کم شدن خطر بیماری‌های قلبی و بهبود چگونگی استفاده بدن از انسولین یاری می‌کند. یک مطالعه گذشته نشان داد مصرف در روز حدود دو فنجان بلوبری، حساسیت به انسولین را در اشخاص مقاوم به انسولین و با افزوده وزن بهبود می‌بخشد.

بلوبری نیز‌چنین یک منبع عالی فیبر و بقیه مواد مغذی سان ویتامین C و آنتی اکسیدان ها می باشد. می‌توانید یک فنجان بلوبری به اسموتی خویش افزوده نمایید یا نیمی از یک فنجان بلوبری جدید یا منجمد را با یک قاشق سر صاف از ماست بدون شیرینی مخلوط نموده و میل نمایید.

  1. جو دوسر

بلغور جو دوسر فقط برای قلب شما سودمند نیست بلکه غذایی می باشد که به کنترل قند خون هم یاری می‌کند. بلغور جو دوسر و جوی پرک هم سان سیب برجسته گلیسمی پایینی دارند. لکن می بایست دقت کرد که اگرچه بلغور جو دوسر و جوی پرک به علت فرآوری شدن برجسته گلیسمی پایینی دارند لکن جوهای فرآوری نشده برجسته گلیسمی بالایی داشته و برای قند خون مطلوب نیستند.

می‌توانید بلغور جو دوسر یا جوی پرک را با ادویه ماسالا پخته یا همقدم با بلوبری طبخ نموده و به موضوع صبحانه‌ای گرم میل نمایید.

  1. زردچوبه

این ادویه طلایی پر کورکومین می باشد. این ماده می‌تواند به حفظ سلامت پانکراس یاری نموده و از جایگزین پیش‌دیابت به دیابت نوع ۲ پیشگیری کند.

محققان طی یک مطالعه به مدت ۹ ماه به بعضی از کمپانی‌کنندگان مطالعه در روز ۱۵۰۰ میلی‌گرم مکمل کورکومین و بعضی بقیه از دارونماها را دادند. در پایان ۱۶ درصد از کسانی که دارونما استفاده ‌می‌کردند به دیابت مبتلا شدند، این در حالی می باشد که هیچ یک از کسانی که مکمل کورکومین مصرف می‌کردند به این بیماری مبتلا نشدند.

این مطالعه چگونگی نتیجه ی ادویه‌ای قدیمی سان زردچوبه را بر بهبود حساسیت اشخاص به انسولین معین کرد. می‌توانید ادویه کاری خویش را با مقدار مناسبی از زردچوبه مخلوط نمایید و این ادویه را در روز در غذاهای خویش استفاده کنید.

  1. چای بابونه

چای بابونه برای خیلی از بیماری ها به مدت دراز مورد استفاده قرار گرفته می باشد.

تحقیقات حاضر حاکی از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی این چای بوده و یک مطالعه گذشته نشان داده که می‌تواند به کنترل قند خون هم یاری کند. در این مطالعه کمپانی‌کنندگان به مدت شش هفته در روز سه بار بعد از هر وعده غذایی یک فنجان چای بابونه نوشیدند.

نتایج مطالعه حاکی از کم شدن قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در این اشخاص بود. می‌توانید بعد از شام یک فنجان چای بابونه را همقدم با یک تکه از لیمو برای بهبود طعم و ازدیاد ویتامین C آن بنوشید.