برای دستگاه گوارش چی خوبه؟
در صورتی که در دستگاه گوارش خویش حس چالش میکنید نخستین کاری که می بایست پایان دهید وارسی غذاهایی هست که در رژیم غذایی شما وجود دارد.
خواص شیرین گویش برای دستگاه گوارش
محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: شیرینگویش برای دستگاه گوارش و ضمناً تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل میکند؛ نظیر شامل ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر مورد احتیاج بدن هست.
محمدامین افرا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شیرین گویش گیاهی هست که برخلاف نامش تلخ هست ولی خواص فوقالعادهای دارد امروزه این ماده در ترکیب داروهای مربوط به بیماریهای تنفسی بکار برده میگردد و برای تسکین علائمی شبیه سرفه و گلودرد موثر عمل میکند.
وی افزود: این گیاه برای دستگاه گوارش و ضمناً تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل می کند؛ نظیر شامل ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر مورد احتیاج بدن هست.
این محقق طب اسلامی خاطرنشان کرد: شیرینگویش در سلامتی کبد نقش مهمی دارد و ضمناً باعث تقویت سامانه ایمنی بدن میگردد.
وی شیرینگویش را در کنترل نمک بدن موثر و سودمند دانست و گفت: این گیاه با کنترل نمک بدن از بروز فشار خون و ازدیاد وزن جلوگیری میکند.
افرا تصریح کرد: شیرینگویش داروی مؤثری برای عوارض دوره یائسگی زنان هم به تعداد میرود و از گرگرفتن و به وجود آمدن عارضه افسردگی پیشگیری میکند و باعث تقویت حافظه شده و از بروز عارضه فراموشی هم جلوگیری میکند.
وی با اشاره به خاصیت ضداسپاسمی این گیاه، گفت: شیرین گویش با وجود این خاصیت با اختلالات گوارشی مخصوصاً نفخ، کندی هضم غذا، آروغ، گاز معده و غیره مقابله میکند.
این محقق طب اسلامی خاطرنشان کرد: این گیاه ضمناً در درمان زخم معده، ورم معده و مشکل ها روده موثر هست.
تقویت سامانه گوارشی با طب سنتی
احتمالاً برای شما نیز اتفاق افتاده که بعد از مصرف غذا دچار نفخ شده شوید یا اینکه سکسکه امانتان را بریده باشد. از نظر طب سنتی، نوع مزاج، ضرورت ندادن به نوع تغذیه، مصرف غذاهایی که اصطلاحاً با نیز نمی سازند و… از حرف قابل توجهترین دلایل بروز مشکل ها گوارشی می باشند.
علی بهادری حرفه ای طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در زمینه هضم خوراکیها یا حساسیت در مقایسه با مواد غذایی گوناگون، گفت: کمبود آنزیمهای مورد احتیاج برای هضم خوراکیها یا حساسیت در مقایسه با مواد غذایی گوناگون مانند پروتئین گندم یا گلوتن، نیزچنین مصرف خوراکیهای نفاخ مانند حبوبات، بادنجان، بامیه، سیبزمینی، سیر، پیاز و. . . از دلایل قابل توجه ازدیاد نفخ و گاز بهحساب میآید.
وی افزوده کرد: برای کم شدن نفخ و گاز نباید خوراکیهای نفاخ را به همه از رژیم غذاییتان حذف نمایید، چراکه این مواد در نزد باکتریها یا پروبیوتیکها قرار میگیرند و برای سلامت دستگاه گوارش و محافظت از روده غول پیکر در برابر سرطان، نیزچنین سامانه ایمنی بدن مورد نیاز می باشند، در نتیجه نباید آنان را کنار گذاشت، بلکه می بایست با راهکارهای خاصی تحمل گوارشیشان را ازدیاد داد.
ضمناً بخوانید: چطور نفخ را از بین ببریم؟
بهادری خاطرنشان کرد: خوراکیهای نفاخ مانند سیبزمینی، بادنجان، سیر و پیاز در صورتی که به شکل پختهشده مصرف شوند نفخ کمتری خلق میکنند تا اینکه در روغن سرخ شوند، هرچه فیبر ماده غذایی اکثر شکسته گردد، تحمل گوارشی خوب تری خواهد داشت.
وی با گویش اینکه حبوبات هم نیکوتر هست گذشته از مصرف ۴۸ ساعت در آب خیس بخورند تا قندشان وارد آب گردد، افزود: نیزچنین کسانی که کمبود آنزیم هضم شیر دارند، میتوانند از شیرهای کم چرب بدون لاکتوز استفاده کنند یا گذشته از مصرف شیر قرص لاکتیز بخورند. علاوه بر اینها توصیه میگردد شیر را بعدازظهر مصرف نمایید چون که آنزیم لاکتوز به تدریج در طول روز طراحی میگردد، در نتیجه کسانی که کمبود لاکتوز دارند در صورتی که شیر را صبح استفاده کنند امکان دارد علائم گوارشی شدیدتری پیدا کنند.
بهادری با گویش اینکه افزوده کردن عسل و موز به شیر هم تحمل گوارشی آن را نیکوتر میکند، خاطرنشان کرد: نیزچنین در زمینه کسانی که با مصرف نان دچار نفخ میشوند، می بایست به بیماری سلیاک یا حساسیت به پروتئینهای گندم شک کرد و آزمایشهای مخصوص پایان داد تا در شکل لزوم از نانهای بدون گندم و جو استفاده گردد.
این حرفه ای طب سنتی خاطرنشان کرد: میتوان برای درمان نفخ، پاکسازی همه بدن، پاکسازی کبد و در پایان تمرکز روی دستگاه گوارش مصرف داروهای گیاهی را تجویز کرد، اگر چه در چنین شرایطی میتوانید از نعنا، گشنیز، بادرنجبویه، دارچین و هل چه به شکل عرقیجات گیاهی و چه به شکل نوع های دم نوش هم یاری بگیرید.
وی گفت: یادتان باشد هر یک از این گیاهان دارویی خواص متنوعی دارند ولی خاصیت مشترک تمام آنان ضدنفخ و بادشکن بودنشان هست. اگر چه چنانچه اکثر وقت ها بعد از خرج وعدههای غذایی دچار نفخ یا سوزش سر دل میشوید، نیکوتر هست با یک حرفه ای طب سنتی راهنمایی نمایید تا بعد از معین شدن خاطر اساسی بروز این چالش، درمان شوید.
این حرفه ای طب سنتی با اشاره به این که درمان قراقر یا قاروقورشکم سادهتر از نفخ شکم بدون سر و صداست، تداوم داد: با دخول باد از روده کوچک به روده غول پیکر قراقر شکم تقریباًً آرام میگیرد و صدای آن بمتر میگردد.
وی علل خلق قراقر در شکم را مصرف غذاهای نفاخ شبیه لوبیا، مصرف غذاهای حجیم، استفاده از غذاهای فاقد مرغوبیت مطلوب نیز نظیر فستفودها و غذاهای کنسرو شده دانست و اظهار کرد: تبدیل رژیم غذایی و مصرف گلاب گرم در هنگام شدت علایم در درمان آن موثر هست.
بهادری تصریح کرد: در صورتی که غذا از لحاظ میزان و مرغوبیت مطلوب باشد بروز ضعف و سردی در رودهها و به جست و جوی آن ضعف هضم هم میتواند شخص را دچار قراقر در شکم سازد. نیکوتر هست این اشخاص غذا را در حجم کم استفاده نموده و برای تقویت و گرم کردن دستگاه گوارش و رودههای خویش، دم نموده زیره سبز یا انیسون را بعد از غذا مصرف کنند. نیز چنین مراجعه این اشخاص به پزشک سمت وارسی تمامتر واجب هست.
وی با گویش اینکه در بعضی از اشخاص صداهای شکمی موقع گرسنگی ازدیاد مییابد، اظهار کرد: حرارتی که در هنگام گرسنگی در دستگاه گوارش خلق میگردد، رطوبتهای جمع شده در مکان را جایگزین به نفخ شکم میکند این اشخاص عموماًً دستگاه گوارش سرد و مرطوب دارند.
وی به کسانی که دچار قراقر شکمی می باشند، توصیه کرد: از مصرف غذاهای نفاخ، آب و بقیه مخلفات شبیه سبزی، سالاد، دوغ، ماست و نوشابه کنار غذا بپرهیزند و با مصرف منظم غذاهای کم حجم در هنگام مشخص، ازدیاد تحمل گرسنگی، دست کشیدن از خوردن پیش از حس سیری تمام، جویدن تمام لقمههای غذا به ازدیاد تقویت دستگاه هاضمه خویش بپردازند، چرا که رعایت این مسائل باعث کم شدن نفخ و قراقر شکمی و بهبودی نفخ خفیف خواهد شد.
بهادری با گویش اینکه درمان بیماریهای گوارشی و پیشگیری از بروز آنان برای اشخاص گوناگون هست، خاطرنشان کرد: افرادی که عادت به مصرف برنج دارند، نیکوتر هست که برنج را با زیره، زعفران یا زرشک مصرف کنند؛ به خاطر اینکه زیره، زعفران یا زرشک طبع برنج را اصلاح میکنند.
وی افزوده کرد: مصرف غذاهای سرخ شده خویش عامل تشنگی هست، چون که که غذاهای سرخ شده، حرارت و خشکی خلق میکنند و عاملی برای تشنه شدن هست. نیزچنین آنهایی که بسیاری گرسنه میشوند، نیکوتر هست غذاهایی استفاده کنند که ماندگاری بسیاری دارد، شبیه خاگینه با شیره انگور که غذای مقوی هست.
این حرفه ای طب سنتی استفاده از خاکشیر با آبگرم را در پاکسازی رودهها، کبد و سامانه گوارش مطلوب دانست و موضوع کرد: شکم می بایست روزی دو بار قبول مزاج داشته باشد تا از تجمع مواد زائد جلوگیری گردد و کسانی که با چالش تاخیر در قبول مزاج روبرو می باشند میتوانند برای بر طرف یبوست از انجیر خیس خورده استفاده کنند.
وی آویشن را برای بر طرف ورم معده و روده و نفخ سودمند دانست و گفت: نیکوتر هست که این اشخاص روزمره از دم نوش آویشن استفاده کنند، اگر چه کسانی که مبتلا به ورم معده و مشکل ها گوارشی می باشند نیکوتر هست که از مصرف بادنجان، خیار، گوجه و ماست و غذاهای سردی قسمت پرهیز کنند.
بهادری افزوده کرد: اشخاص مبتلا به ورم معده و مشکل ها گوارشی نیکوتر هست که در صورتی که میخواهند ماست مصرف کنند، آن را با نمک و آویشن مصرف کنند.
وی با گویش اینکه مصرف سیر و پیاز خام مشکل ها گوارشی را ازدیاد میدهد و نیکوتر هست اشخاص از سیر و پیاز پخته مصرف کنند، گفت: برای کم شدن مشکل ها گوارشی می بایست اشخاص مبتلا به ورم معده از غذاهای خمیری، آش رشته و نوع های ماکارونی پرهیز کنند، نیزچنین این اشخاص نیکوتر هست، آب یخ نخورند و از مصرف آب بین غذا هم اجتناب کنند.
به اعلام ایسنا، مشکل ها گوارشی حاوی مشکل ها مری، معده و مشکل ها روده میگردد، این مجموعه مشکل ها به خاطر دخول ماده مسموم و یا نوعی باکتری یا ویروس به داخل بدن خلق میگردد، استفاده از داروهای طبیعی در درمان بیماریهای گوارشی و پیشگیری از بروز آنان از گذشتههای دور در کل فرهنگها مرسوم بوده هست. از نظر طب سنتی درمان بیماریها نخست با غذاست و در صورتی که درمان نشد، درمان با داروهای مفرد را می بایست پیش گرفت و در صورتی که با داروهای مفرد درمان نشد، می بایست از داروهای مرکب استفاده کرد.
خواص آلو برای سلامت دستگاه گوارش
لو یک میوهی تک هستهای از خانوادهی هلو و زردآلو هست. بیشتر از هزاران گونهی گوناگون از این میوه در جهان وجود دارد که از لحاظ رنگ، صورت و اندازه گوناگونی بسیاری دارند. مشهورترین این گونهها نوع ژاپنی هست که بعضی نوع های آن به رنگ زرد و پرآب بوده و بعضی غیر از این درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی می باشند.
به اعلام خبرگزاری دانشجویان کشور ما(ایسنا)، منطقه خوزستان- نام علمی آنPRUNSSALICINA PRUNUS DOMESTICA و نام رایج آن آلو هست. این گیاه بومی اروپا و آسیا شمرده میگردد و نخستین بار در قرن 19، گونههای گوناگون آن به دست مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شد. طبق شواهد به وجود آمده، در هنگام باستان آدم ها آسیای میانه آلو را خشک نموده و مصرف میکردند.
آلو اغلبً بهشکل جدید مصرف میگردد، ولی میتوان آن را به کیکها، سالادها و غذاها افزوده کرد یا بهشکل کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به مدت 6 ماه قابل نگهداری هست.
اندازهی آلو در تمام دنیا از 6-3 سانتیمتر گوناگون هست. طعم آن از ترش تا شیرین متغیر بوده و به رنگهای زرد، سبز، قرمز و ارغوانی به وجود آمده هست. آلو از خانواده ROSACEAE هست.
در طب چینی، آب آلو بهموضوع «اکسیر صبحانه» سمت سمزدایی وشادابی بدن بعد از خواب توصیه شده هست.
مساله
مقدار قند آلو بالاست. به همین خاطر کسانی که دچار دیابت یا قندخون بالا می باشند، نیکوتر هست از این میوه به شکل کنترل شده استفاده کنند.
مزایای سیر برای دستگاه گوارش
صاحب مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی لرستان گفت: سیر برای درمان فشارخون سودمند هست.
مهندس قربانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان، افزود: سیر گیاهی هست پایا با یک پیاز مرکب شامل بولب کوچک که در یک غشاء مشترک قرار دارند.
وی گویش کرد: برگهای این گیاه عمودی و محکم با حاشیههای ریز به طول 15 سانتیمتر و عرض یک سانتیمتر بوده و ساقه بدون شاخه آن دارای یک چتر انتهایی از گلهای سفید و سبز هست.
ضمناً بخوانید: سیر چه خاصیت هایی دارد؟
صاحب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: اکثر پیاز جدید و به ندرت خشک شده این گیاه مورد استفاده قرار میگیرد.
مهندس قربانی با اشاره به اینکه منشاً سیر از شرق هست، متذکر شد: این گیاه به مقدار وسیعی کشت داده میگردد و در ماه فروردین هر یک از پیازهای کوچک سیر را در خاک سراسرً خشک به فاصله 20-15 سانتیمتر میکارند و بین ماههای تیر و مرداد که برگها پژمرده میشوند، جمعآوری میگردد.
وی با گویش اینکه سیر در نواحی گوناگون مخصوصاً شمال کشور ما افزون کشت میگردد، خاطرنشان کرد: سیر خرد شده شامل اسانس گوگرد با بوی تند هست و برای دستگاه گوارش خاصیت آنتیبیوتیک(ضدمیکروبی) دارد.
صاحب مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی لرستان در خصوص ترکیبات و حاصل سیر افزوده کرد: اسانس فرار این گیاه در کل بدن پراکنده شده و از کانال ریه و پوست دفع میگردد؛ یک محرک پوستی هست و به موضوع خلط آور در التهاب مخاط برونشها مصرف میگردد.
وی تداوم داد: سیر یک داروی ضدکرم ضعیف بوده و برای درمان بیماری تصلب شرایین به موضوع میرود، اما حاصل پایین آورندگی فشار خون آن شاید جزيی هست.
مهندس قربانی در خصوص چگونگی مصرف سیر گفت: به علت بوی نامطبوع این گیاه نیکوتر هست آن را به شکل سراسرً خرد شده در شیر برای درمان ازدیاد فشار خون، تصلب شرایین، ناراحتیهای گوارشی(اسهال، اتساع روده) و التهاب مخاط برونشها استفاده کرد.