خوراکی هایی برای افزایش هوش

آیا واقعا غذایی وجود دارد که با تقویت حافظه ما باعث فزونی هوشیاری، قدرت تمرکز و یادگیری گردد؟ چرا می‌گویند گوشت قرمز برای حافظه سودمند هست؟ درست هست که با گرسنه‌شدن قدرت تمرکز و حافظه‌‌مان کم می‌‌گردد؟

آیا اشخاص چاق به علت دریافت مواد غذایی و انرژی اکثر در مقایسه با اشخاص لاغر حافظه مناسب تری دارند؟ کدام غذاها باعث تضعیف و کدام یک موجب تقویت حافظه می گردد؟ این که می گویند کندر تقویت کننده حافظه هست و مصرف آن از جهت مادران باردار باعث فزونی هوش جنین می گردد، حقیقت دارد؟

کافی هست بدانید تغذیه مطلوب می تواند روی حافظه نتیجه مورد نظر گذارد و این نتیجه در هنگامی که جنین در رحم مادر هست با دقت به خورد و خوراک مطلوب زن باردار خصوصاً در سه ماهه ابتدا و تا هنگامی که مغز کودک در اکنون رشد و تکامل هست می تواند در فزونی هوش و ارتقا حافظه از هر لحظه بعدی عملکرد مناسب تری داشته باشد.

اگر چه ما می توانیم در همه سنین حافظه کوتاه یا طولانی خویش را با یاری مواد غذایی سالم تقویت کنیم، لیکن نتیجه این تقویت خارق العاده نخواهد بود؛ به این معنا که نباید انتظار داشته باشیم که با وارد کردن یک یا دو غذای تقویت کننده فکر در برنامه غذایی مان فیلسوف یا دانشمند شویم.


غذاهای تقویت کننده حافظه کدام هست؟

زیادترین پرسشی که خانواده ها می پرسند این هست که خویش یا فرزندانمان چه غذاهایی را بخوریم که قدرت حافظه و یادگیری مان فزونی یابد؟ ماهی ها خصوصاً مدل های مختلف پرچرب آن نظیر مدل های مختلف ماهی های آزاد، سالمون، ساردین، میگو، قزل آلا، کیلکا، خال مخالی و روغن های زیتون، کانولا و کتان به علت داشتن چربی امگا3، از جهت متخصصان توصیه می گردد.

میوه ها و سبزی هایی مثل مرکبات بویژه گریپ فروت، سیب، آلو، انگور، انجیر، خرما، توت فرنگی، انار، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، هویج، سویا و مدل های مختلف مغزها بویژه بادام، گردو و کنجد به علت بهبود بخشیدن به عملکرد سلول های عصبی مغز، جوانه گندم، برنج قهوه ای، جوی دوسر، عدس، تخمه آفتابگردان و لبنیات پروبیوتیک زیرا سرشار از ویتامین های مجموعه B می باشند و ایضاً استشمام رایحه دل انگیز لیموترش هم با فزونی افق هوشیاری، باعث تسریع در تصمیم گیری و تقویت تمرکز می گردد.


مصرف گوشت قرمز نیز توصیه می گردد

مدل های مختلف گوشت قرمز مثل گوشت گوساله کم چرب، گوشت شترمرغ، گوشت شتر و گوشت بوقلمون، تخم مرغ، تخم بلدرچین و دل و جگر به علت داشتن آهن بیشتر در کسانی که دچار کم خونی ناشی از فقر آهن می باشند باعث بهبود تمرکز و فزونی قدرت یادگیری می گردد. کافی هست بدانید در صورتی که مقدار آهن خون کم باشد، اکسیژن به اندازه کافی به سلول های مغز نمی رسد و همین عنوان موجب می گردد که شخص دچار کم حافظگی گردد.

نیکوتر هست خانم ها در دوران عادت ماهانه برای جلوگیری از کم شدن تمرکز با نظر پزشک از مکمل های آهن و اسیدفولیک استفاده کنند؛ علاوه بر گوشت، در آلو، حبوبات، سویا، تخمه کدو و محصول های دریایی هم آهن وجود دارد، لیکن در مقایسه، آهن گوشت قرمز از دید مقدار و قدرت جذب عملکرد مناسب تری دارد.

نیکو هست بدانید کسانی که دچار اختلالات غده تیروئید می باشند می بایست همزمان با مصرف دارو از ماهی و نمک های یددار استفاده کنند. چون کمبود ید می تواند از قدرت تمرکز و حافظه بکاهد و عرصه بروز افسردگی را مهیا سازد. برای نفع بردن از ید نمک، این چاشنی را سر سفره یا در اواخر پخت به غذا بیفزایید.

ایضاً بخوانید: غذاهای فزونی تمرکز

گرسنه ها کم حافظه می شوند؟

مغز ما انرژی اساسی خویش را از سوزاندن کربوهیدرات و جایگزین آن به قند گلوکز فراهم می کند. در حاصل در صورتی که ما بموقع سه وعده اساسی غذایی مان را نخوریم و در این وعده ها به اندازه کافی نشاسته از راه برنج، سیب زمینی و نان دریافت نکنیم، قند خون پایین آمده و شخص بی حوصله می گردد و تمرکز و قدرت یادگیری اش به حداقل می رسد.

اگر چه به یاد داشته بمانید مصرف قندهای راحت در شکل مدل های مختلف شیرینی مثل شکلات، آب نبات، تافی، نقل، پولکی و شیرینی های خشک و تر با فزونی ناگهانی قند خون باعث تسریع ترشح انسولین شده و در نشانه افت قند، شخص را دچار آشفتگی، عدم تمرکز و اختلال در حافظه می کند. عالی ترین وعده ای که قدرت حافظه را بالا می برد خوردن صبحانه ای کل هست که می تواند عملکرد مغز را در طول روز فزونی دهد.

اگر چه اکثر متخصصان دانش های غذایی بر این باورند که حذف وعده شام می تواند در کارکرد مغز اختلال ساخت کند و عموماً این اختلال باعث پایین آمدن تمرکز در کسانی می گردد که رژیم غذایی دارند و سرخود وعده شام را حذف نموده ند.


چه غذاهایی ما را کم حافظه می کند؟

عادات غذایی اشتباه مثل مصرف توامان غذاهای آهن دار یا قرص آهن با لبنیات، چای، قهوه و خصوصاً نوشابه های سیاه شامل «کولا» که شوربختانه اخیراً در سفره ما ایرانی ها خیلی دیده می گردد و هیچ گاه به این مساله دقت نشده هست که این نوشیدنی به علت کافئین بیشتر، در ضمن بیشتر از چای و قهوه، از جذب آهن و روی غذاهای گوشتی که تقویت کننده حافظه هست می کاهد.

نیکو هست بدانید کولا نام درختی هست که از پودر دانه های آن در نوشابه های غیرالکلی استفاده می گردد. این پودر رنگ قرمز قهوه ای دارد و نوشابه را رنگی می کند. اگر چه پایه اساسی رنگ نوشابه های سیاه از کارامل (قند سوخته) هست. کولا شامل کافئین، تئوبرومین و درصدی تانن هست و عملکردی مانند به چای و قهوه دارد.

غذاهای بعدی که می تواند بر حافظه ما نتیجه نامطلوب بگذارد، غذاهای کنسروی، مدل های مختلف سوسیس، کالباس، ناگت ها، غذاهای پرچرب، سرخ شده و محصول های دودی و نمک درآمد می باشند که اکثر از تمام بر رشد مغز جنین و هوش کودکان نتیجه بد دارد. تحقیقات نشان داده هست، کسانی که به طور منظم از غذاهای ناسالم و غیرمغذی استفاده می کنند دچار زوال مغز و کمبود قدرت حافظه می شوند.

نامناسب نیست بدانید کم خوری که باعث لاغری مفرط و نرسیدن مواد مغذی به بدن می گردد و چاقی و افزوده وزن که در نشانه دریافت بیشتر از مرز مواد پرکالری باعث اختلال در جذب می گردد می تواند هر دو برای حافظه مضر باشد.


در مصرف کندر احتیاط نمایید

خیلی از اشخاص خصوصاً سالمندان، علم آموزان و دانشجویان بر این باورند که کندر می تواند باعث فزونی حافظه آنان گردد و در ضمن بعضی زنان برای فزونی هوش کودک شان در آینده در دوران بارداری از این صمغ گیاهی استفاده می کنند. لیکن آیا واقعا کندر ضریب هوشی کودک را بالا می برد و مقوی حافظه هست؟

به نقل از متخصصان کندر می تواند مقداری باعث فزونی هوش کودک گردد، لیکن مادران باردار می بایست مراقب باشند که مصرف بیشتر از مرز کندر خصوصاً در ماه های ابتدا حاملگی می تواند خطرناک و در ضمن باعث زیاد فعالی کودک و مشکل ها زیاد در آینده کودک گردد و در حاصل زنان باردار در شکل مصرف می بایست مطمئناً تحت نظر پزشک از این صمغ استفاده کنند.

متخصصان طب سنتی بر این عقیده اند که کندر برای حافظه و تمرکز سالمندان و سالخوردگان گزینش مناسبی هست، لیکن برای تمام اشخاص دچار ضعف حافظه قابل تجویز نیست و در ضمن مصرف نامتناسب و بیشتر از مرز آن می تواند به تشویش و کم شدن حافظه هم منتهی گردد و در اشخاص مستعد باعث پرفشاری و تغلیظ خون و گرفتگی عروق گردد و خوردن آن در دوران عادت ماهانه خانم ها توصیه نشده هست و در گرم مزاجان می تواند باعث بی خوابی، سردرد و تشدید اضطراب گردد.

این را نیز بدانید کندر یک نوع خوراکی و یک نوع غیرخوراکی دارد که نوع دوم را اکثر به کنار اسپند دود می کنند و از رایحه دل انگیز آن نفع می برند. مدل های مختلف غیرخوراکی کندر سمی و مسمومیت زا بوده و در در وقت خرید کردن می بایست مطمئناً از خوراکی بودن آن یقین ثمر نمایید.