حقایقی در مورد نمک

حقایقی در مورد نمک

حقایقی در زمینه نمک در این مطلب حقایقی در زمینه نمک را برای شما ابراز می‌کنیم، مقدار مصرف Standard نمک برای اشخاص متفاوت چقدر هست؟

مشاهده مطلب
طرز تهیه آش رشته ساده و خوشمزه

طرز تهیه آش رشته ساده و خوشمزه

فهرست مطالب

طرز تهیه آش رشته ساده و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۴ نفر

قبل از اینکه سراغ توضیح طرز تهیه آش رشته برای ۴ نفر برویم، مواد زیر را آماده کنید:

  • نصف پیمانه لوبیا سفید
  • نصف پیمانه لوبیا چیتی
  • ۱ پیمانه نخود
  • ۱ پیمانه عدس
  • ۵۰۰ گرم سبزی مخصوص آش که شامل تره، گشنیز، جعفری، اسفناج یا برگ چغندر و شوید می‌شود.
  • ۸ حبه سیر
  • ۲ عدد پیاز بزرگ
  • ۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک
  • رشته آش به ‌میزان کافی
  • کشک به ‌میزان کافی
  • نمک و فلفل به‌ مقدار نیاز
  • زردچوبه و روغن به‌ مقدار نیاز

مواد لازم آش رشته

طرز تهیه آش رشته ساده

آش رشته غذایی خوشمزه تشکیل شده از رشته، لوبیا، نخود، عدس، سبزی و کشک است. این غذای سنتی گوشت ندارد؛ اما برخی از افراد یک تکه مغز استخوان گاو یا عصاره گوشت را برای طعم بهتر غذا در آن می‌ریزند که کاملاً اختیاری است.

در هر صورت، این غذا برای گیاه‌خواران و افراد وگان مناسب است. در ادامه مراحل تهیه آش رشته ساده را به شما می‌گوییم:

v   مرحله اول

لوبیا، عدس و نخود را از شب قبل در یک کاسه آب نمک خیس کنید. صبح روز بعد، حبوبات را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید. این کار به هضم شدن راحت‌تر آن‌ها کمک می‌کند. سپس آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

v   مرحله دوم

سبزی‌ها، پیاز و سیر را بشویید. ساقه‌ سبزیجات را بگیرید و پیاز‌ و سیر را خرد کنید. سبزیجات، پیاز‌ها و سیرها را در یک غذاساز بریزید تا خرد شوند.

خورد کردن سبزی آش

v   مرحله سوم

یک قابلمه بزرگ بردارید و روی حرارت قرار دهید. ۳ قاشق غذاخوری روغن نباتی اضافه کنید. بعد از گذشت یک دقیقه یا بیشتر، پیاز‌ها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سیر و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.

v   مرحله چهارم

لوبیا و عدس را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا حدود یک دقیقه آن‌ها با پیاز، روغن و ادویه تفت بخورند. مواد را درون قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا حبوبات بپزند.

حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت برای این کار کافی است. برای اینکه بفهمید مواد به خوبی پختند یا نه، نخود را تست کنید؛ زیرا زمان پخت آن از همه بیشتر است. نخود پخته باید لطیف باشد.

v   مرحله پنجم

وقتی حبوبات پختند، سبزی‌های خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه بجوشند. بافت آش باید از سوپ غلیظ‌تر باشد اما نه آنقدر غلیظ که انگار مایعی در آن وجود ندارد. سپس رشته‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند.

v   مرحله ششم

کشک را آرام آرام اضافه کنید. از آنجایی که کشک شور است؛ پس نمک را براساس میزان آن اضافه کنید و بسته به ذائقه خودتان کمی فلفل در غذا بریزید.

اضافه کردن کشک در آش

v   مرحله هفتم

منتظر بمانید تا غذای شما روی حرارت ملایم بجوشد و برای سرو نهایی آماده شود.

نحوه تزئین آش رشته

حالا که طرز تهیه آش رشته مجلسی را یاد گرفتید، بهتر است با روش تزئین آن نیز آشنا شوید.

مواد لازم برای تزئین:

  • ۱۰۰ میلی لیتر روغن
  • ۱ تا ۲ پیاز بزرگ (ریز خرد شده)
  • ۲ قاشق چای خوری نعناع خشک
  • ۱ قاشق غذاخوری کشک رقیق شده

روش انجام کار:

  • نعناع و پیاز را سرخ کنید.
  • ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن و ۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک به آن اضافه کنید و بگذارید ۱ دقیقه گرم شوند.
  • ماهیتابه‌ای که برای تهیه نعناع استفاده شده را تمیز کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. روغن باقی مانده را اضافه کنید و بگذارید حدود ۱ دقیقه گرم شود؛ سپس پیاز خرد شده و کمی نمک را به آن اضافه کنید. منتظر بمانید تا پیاز‌ها طلایی و کاراملی شوند.
  • وقتی آش آماده شد و آن را در کاسه‌ها ریختید با این مواد آن را تزئین کنید.

آش ساده ایرانی

شما می‌توانید با این دستور پخت، آش رشته نذری، مجلسی یا خانگی بپزید و به روش بالا، آن‌ها را به اشکال مختلف تزئین کنید.

نکاتی برای طرز تهیه آش رشته ساده

  • برای طعم بهتر غذا ترجیحا از سبزیجات یخ‌زده یا حبوبات خشک استفاده نکنید.
  • اگر به حبوبات دسترسی نداشتید، می‌توانید از کنسرو‌ها استفاده کنید.
  • حتماً پیاز‌ها را کاملاً خرد کنید و زمان بگذارید تا کاراملی شوند.
  • برای آش رشته، آب به تنهایی خوب است اما می‌توانید از آب گوشت یا آب سبزیجات برای طعم بهتر غذا استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید در مدت زمان کم‌تری، آش شما آماده شود، حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید؛ در غیر این صورت باید برای پخت غذا، زمان بیشتری را در نظر بگیرید.

تف دادن پیاز برای آش

کلام آخر

اگرچه طرز تهیه آش ایرانی وقتی به انگلیسی ترجمه می‌شود به آن «سوپ» می‌گویند؛ اما در هر صورت این غذا یک کاسه خوشمزه و مقوی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. تک تک عناصر این غذا از رشته گرفته تا لوبیا، نخود، عدس، سبزی و کشک پر از خاصیت هستند.

روش پختی که در این مقاله شرح دادیم، یکی از آسان‌ترین روش‌های تهیه آش رشته است که می‌توانید در خانه بپزید و نوش جان کنید.

 

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و لیمومی هیچگونه مسئولیتی در قبال آن نمی‌پذیرد. برای استفاده و اجرای آن، لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منابع

saffronandherbs

thedeliciouscrescent

allrecipes

 

 

منبع : limoome.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *