خورش ناردون – غذای محلی شمالی
خورش ناردون، خورش ناردونی یا مرغ ناردونی کل از اسمهای یک غذای لذیذ محلی شمالی می باشد که با آغاز فصل انار زیادتر طبخ میگردد. اگر چه قابل ذکر می باشد خورش ناردون در همه فصول سال قابل طبخ می باشد، عموماً در خطه شمال سرزمین دانه انار خشک شده برای مصارف متفاوت ارائه میگردد.
خورش ناردون یکی از غذاهای محلی استان مازندران می باشد که زیادتر به غذای شب یلدا شمالی مشهور می باشد. اگر چه این غذا در نقاط متفاوت شمال سرزمین هم با نامهای مختلفی مانند : سیر انار یا پیاز انار تهیه میگردد. عموماً بصورت رسمی یا برای مجالس از گوشت اردک یا غاز برای طبخ این خوراک استفاده میگردد ولی بصورت عام از مرغ زیادتر استفاده میکنند.
واژه ناردون به معنای “دانه انار” میباشد و اسم محلی این غذا “کرک انار گروه پهلو” می باشد که به علت سخت بودن تلفظ آن به خورش ناردون مشهور شده می باشد. همانطور که میدانید دستور تهیه آشپزی مخصوصا غذاهای محلی در هر آبادی یا در ضمن هر خانواری گوناگون می باشد، ولی در این مقاله سعی نمودهایم دستور تهیه مذکورتری را منتشر نماییم.
مواد واجب : (برای ۴ شخص)
مرغ متوسط ۱ عدد (از اردک یا غاز نیز میتوانید بهره ببرید)
انار ترش یا ملس ۳۵۰ گرم
پیاز متوسط ۳ عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
شکر به میزان واجب
سیر ۳ الی ۴ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار واجب
دستور تهیه :
مرغ رو با یکی دو حبه سیر و آب و نمک فلفل بگذارید بپزد و در پایان پخت مرغ می بایست به اندازه نصف مقداری که آب ریختهاید، آب داشته باشد و خشک نشود، شبیه از آب آن درون خورش میتوان استفاده کرد. در صورتی که از اردک یا غاز استفاده مینمایید نخست می بایست غاز یا اردک را درون روغن با حرارت ملایم سرخ نمایید و بعد بگذارید با ۳–۴ حبه سیر و ادویه بپزد.
پیاز را بسیاری ریز خورد نمایید و سرخش مینمایید. باید بنا به ذائقه ۵–۶ عدد آلو نیز به پیاز داغ افزوده نمایید. (اگر چه بعد از اینکه آلو را خیس کردید) زردچوبه را به پیاز داغ افزوده نمایید. انار را نیز افزوده نمایید و تفت بدهید و بگذارید کمی تفت بخورد تا رنگ انار تیره گردد. بعد از تعدادی دقیقه حالا آب مرغ را به مواد افزوده نمایید و حرارت را کم بنمایید تا آرام بپزد. نیم ساعت لحظه که گذشت، نمک و فلفل رو افزوده نمایید. ترشی غذا رو اندازه بگیرید اگه بسیاری ترش بود رب انار افزوده نکنید اگه ترش نبود میتوانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار را با ۲ قاشق غداخوری شکر مخلوط نموده و به خورش بیافزایید. رب انار غذا ر غلیظتر میکند. حال مرغ را به خورش افزوده نمایید اگه آب کم بود یک استکان آب جوش به آرامی افزوده نمایید و بگذارید تا درست بپزد و جا بیفتد. واجب به ذکر می باشد اردک و غاز لحظه زیادتری برای طبخ احتیاج دارد. نمک فلفل را نیز به اندازه افزوده نمایید. خورش ناردون حاضر می باشد. نوش جان
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- نازخاتون – غذای محلی شمالی
- نان محلی خراسان شمالی – فطیر چریش
- آشپزی و غذای محلی خراسان
- تلگرام
- واتساپلیکیشن
- Share
- Google پلاس
- ایمیل
- Share on Feysbuk
- Share on Twitter
به این مقاله امتیاز دهید:
- ashpazi
- ashpazi irani
- آشپزی
- آشپزی ایرانی
- آشپزی شمالی
- آموزش آشپزی
- خورش
- خورش انار و مرغ
- خورش شمالی
- خورش محلی
- خورش ناردون
- خورش ناردونی
- غذا
- غذای شمالی
- غذای محلی
- مازندران
- مرغ ناردونی
- ناردون
سردبیر
قابل توجهترین تعهد و کوشش ما نشر مطالب و دستورهای غذایی سودمند و اصیل با تکیه بر تحقیقهای تاریخی در حیطه آشپزی و فرهنگهای غذایی و اگر چه تغذیه و سلامتی می باشد. سمت عرضه خوب تر مطالب و ارتباط دو سویه زیادتر با وب سایت، شما همراهان و بازدیدکنندگان گرامی به آسانی میتوانید نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خویش را در بخش نظرات با ما در بین بگذارید.