طرز تهیه برنج به دو چاره آبکش و کته
یکی از شاخصترین دستورهای آشپزی ایرانی درست کردن یک برنج با مرغوبیت و خوشمزه می باشد. لکن پیش از یادگیری چارههای مختلف پخت برنج می بایست به مساله دقت نمایید که خرید کردن برنج درجه یک علاوه بر داشتن طعم و عطر نیکو دارای «ری» بیشتر می باشد. این مورد موجب میگردد، پلویی که درست مینمایید برای شمار نفرات زیادتری استفاده گردد. اکنون به چارههای مختلف پخت برنج میپردازیم :
۱. چاره پخت آبکشی یا دمی :
بعد از خیس کردن برنج قابلمه مناسبی را آب نموده، بگذارید تا جوش بیاید در ادامه آب نمک برنج را خالی نموده و برنج را در آب جوش بریزید و بگذارید برنج جوش بیاید ، آنگاه یکی دوبار آهسته بهم بزنید و تعدادی زمان منتظر شوید تا مغز برنج کمی نرم گردد بطوریکه هنگامی دانه برنج را در دست له کردید مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را در آبکش بریزید تا آب آن خارج گردد بعد به نسبت ۲ پیمانه برنج ۲ قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری روغن مایع ته قابلمه بریزید و نیز بزنید و بعد برنج را از آبکش داخل قابلمه بریزید و اطرافش را بصورت مخروط بالا آورید .
درب قابلمه را با یک پارچه نخی و یا حوله تمیز پیچیده و روی قابلمه بگذارید و بعد قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه برای دو تا چهار پیمانه و مدت ۴۰ دقیقه برای چهار تا ده پیمانه برنج، قرار دهید تا دم بکشد.
۲. چاره پخت کته :
اول برنج را با آب ولرم تعدادی دفعه بدون اینکه بیشتر چنگ بزنید، بشورید تا آب برنج زلال گردد و آنگاه آب برنج را سراسرً خالی نمایید. برای هر پیمانه برنج میزان یک و نیم پیمانه آب افزوده نمایید و نمک را به اندازه واجب داخل آن بریزید. (برای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک )
به مدت ۲ الی ۳ ساعت به همین وضعیت بگذارید تا برنج سراسر خیس بخورد. قابلمه را روی اجاق با شعله متوسط قرار دهید و پس از آنکه جوش آمد نصف قاشق غذاخوری روغن مایع (برای ۲ پیمانه برنج ) به آن افزوده کرده و نیز بزنید. هنگامیکه آب برنج رو به آخر می باشد یک بار نیز زده و در ادامه درب قابلمه را با یک پارچه نخی و یا حوله تمیز پیچیده و روی قابلمه قرار دهید و شعله اجاق را کم نمایید تا به مدت ۱۰ دقیقه (برای ۲ پیمانه برنج ) برنج دم بکشد.
۳. چاره پخت برنج با ماکروفر :
اول برنج را با آب ولرم تعدادی دفعه بدون اینکه بیشتر چنگ بزنید بشورید تا آب برنج زلال گردد و آنگاه آب برنج را سراسرً خالی نمایید. دو پیمانه برنج و چهار پیمانه آب و نصف قاشق غذا خوری روغن مایع و یک قاشق چای خوری نمک را در ظرف مطلوب مایکروفر نیکو مخلوط نمایید. ( می بایست دقت داشت که حجم ظرف به اندازهای باشد که پهنا آب تا نصف ظرف قرار گیرد).
در ادامه ظرف را بدون درب ، مدت ۱۰ دقیقه با قدرت ۱۰۰% در داخل مایکروفر قرارداده و پس از خاموش شدن مایکروفر برنج را نیز زده و درب ظرف را بگذارید و مدت ۱۰ دقیقه با قدرت ۷۰% در داخل مایکروفر قرار دهید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
- طرز تهیه قلیه سیب و بِه صفوی
- فوت و فن پخت برنج
- شناساندن آرشه و چاره تهیه آن
- تلگرام
- واتساپلیکیشن
- Share
- Google پلاس
- ایمیل
- Share on Feysbuk
- Share on Twitter
به این مقاله امتیاز دهید: