طرز تهیه نوقا تبریزی

طرز تهیه نوقا تبریزی

فهرست مطالب

طرز تهیه نوقا تبریزی


نوقا یکی از شیرینی‌های سنتی در خاورمیانه و اروپای جنوبی می باشد که از عسل، شکر و سفیده تخم‌مرغ به افزوده تکه‌های آجیل یا میوه تهیه می‌گردد. کلمه نوقا از بیان اکسیتان (pan nogat) یکی از شاخه‌های بیان رومی گرفته شده می باشد و به نظر می‌رسد از لاتین panis nucatus به معنی “نان آجیلی” ریشه گرفته می باشد. چندین و تعدادی گونه از نوقا در کشورهای متفاوت تهیه می‌گردد که در کشور ما می‌توان از گز اصفهان و نوقا تبریز از گونه‌های قدیمی نوقا نام برد.

مواد کافی :

خاک قند  ۱/۴ پیمانه
روغن مایع  به مقدار کافی
نشاسته ذرت  ۱/۴ فنجان
مغز پسته یا فندق  ۲ فنجان
کشمش ( یا آلبالو خشکه بدون هسته یا مغزهایی مانند بادام و گردو) ۲ فنجان
سفیده تخم‌مرغ  ۲ عدد
نمک  نوک قاشق چایخوری
شکر  نصف پیمانه
عسل  ۱/۲ فنجان
آب  ۲ قاشق غذاخوری
گلاب( اختیاری) تعدادی قطره

دستور تهیه :

فر را روشن و با ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم نمایید. کف یک کالبد مطلوب مستطیل شمایل را کاغذ روغنی پهن نمایید، بطوری که کاغذ از لبه‌های کالبد بالاتر باشد. کمی افق کاغذ روغنی را چرب نمایید. خاک قند و نشاسته ذرت را با نیز مخلوط نمایید و کمی از آن را کف کالبد بپاشید. مغز پسته یا فندق را هم درون کالبد بریزید و کالبد را درون فر قرار دهید تا کمی گرم گردد. (ظرف نباید بیشتر درون فر بماند)
سفیده تخم‌مرغ را که به دمای فضا رسیده با کمی نمک مناسب نیز بزنید تا سفت و پف‌دار گردد. یک قاشق غذاخوری شکر را به سفیده‌ها افزوده نمایید و نیز بزنید. برقرار‌مانده شکر را به هم راه آب و عسل در ظرف ضخیمی روی حرارت قرار بدهید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن به مدت ۵ الی ۷ دقیقه سایر بگذارید تا با شعله کم بجوشد و مایع یکدست و غلیظ گردد، بعد از آن از روی شعله بردارید. در صورتی که با همزن دستی سفیده‌های تخم مرغ را نیز می‌زنید، شهد عسلی را کم کم به سفیده‌ها افزوده نمایید. مخلوط شهد و سفیده‌ها را به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه نیز بزنید تا جایی که سفت و کشدار گردد. در این موقع مایه تا اینجای کار گرم می باشد. در آخر نیز زدن می‌توانید تعدادی قطره گلاب نیز افزوده نمایید. به ابزار یک لیسک چرب مغز پسته یا فندق را که از فر بیرون آورده‌اید، با مایه نوقا مناسب مخلوط نمایید. در کنار این از کشمش یا آلبالو خشکه هم می‌توانید بهره ببرید. (در صورتی که لیسک چرب نباشد همه مایه به لیسک می‌چسبد)
مایه نوقا را به یاری همان لیسک چرب درون ظرفی که از فر بیرون آورده‌اید بریزید و تماماً پهن نمایید تا همه افق ظرف را بپوشاند. بعد از آن افزوده خاک قند و نشاسته را روی نوقا بپاشید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت نوقا خنک گردد. بعد از گذشت ۲ ساعت نوقا را به یاری کاغذ روغنی از ظرف جدا نمایید و کاغذ را از آن بکنید. بعد از آن در سایز دلخواه نوقا را برش دهید. نوش جان


(Visited 3,367 times, 1 visits today)
اکثر بخوانید :  بستنی تایلندی – Stir-fried ice cream

به این مقاله امتیاز دهید:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (۳ رای، میانگین : ۴٫۶۷ از ۵)

طرز تهیه نوقا تبریزیLoading…
منبع : foodculture.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *