طرز تهیه تهانداز ماهی بوشهری
تهانداز یک غذای پلویی لذیذ جنوبی می باشد که در بعضی از استانهای جنوبی و خصوصاً بوشهر تهیه و طبخ میگردد. تهانداز غذایی مثل تهچین می باشد لیکن با این اختلاف که مواد مخلوط پلو صرفا زیر برنج قرار نمیگیرد و میتواند لابلای برنج استفاده گردد. تهانداز ماهی بوشهری یکی از غذاهای لذیذ جنوبی می باشد که در این مقاله با دستور تهیه آن باخبر میشوید.
مواد مورد نیاز :
ماهی | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
گشنیز خرد شده | ۱۵۰ گرم |
شنبلیله خرد شده | ۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد غول پیکر |
تمبرهندی حل شده در آب | ۳ قاشق غذاخوری |
برنج | ۲ پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | ۱ پیمانه |
شوید خرد شده | ۱۰۰ گرم |
پودر لیمو عمانی | به میزان مورد نیاز |
ادویه کاری و فلفل قرمز | به میزان مورد نیاز |
زرد چوبه و نمک | به میزان مورد نیاز |
دستور تهیه :
نخست مورد نیاز می باشد برای تهیه این خوراک از ماهی سفت و گوشتی همانند شوریده، قباد یا شیر بهره ببرید. ماهیها را نیکو پاک نمایید و به آنان نمک و آبلیمو بزنید و بگذارید نیم تا یک ساعت بماند و بعد از این مدت آنان را بشویید. نیکوتر می باشد شکم ماهی را از پهلو برش دهید تا فضای زیادتری برای پرکردن شکم آن داشته باشد. لوبیایی که از پیش خیس نموده و پختهاید را کنار بگذارید. برنج را هم خیس نمایید.
پیاز خرد شده را به همقدم سیر خرد شده درون تابهای تفت بدهید تا طلایی گردد. در ادامه گشنیز و شنبلیله را به آنان بیافزایید تا کمی تفت بخورد و رنگ سبزیها ازای گردد. ادویهجات و تمبر هندی حل شده در آب را به مواد بیافزایید و بعد از کمی حرارت دیدن شعله را خاموش نمایید. با این مواد شکم ماهیها را تماماً پر نمایید و بوسیله نخ نسوز شکم ماهی را بدوزید تا در زمان سرخ شدن باز نشود. کمی زردچوبه و آرد را مخلوط نمایید و ماهیهای همه ی خشک شده را در آن بغلتانید و در ادامه در روغن سرخ نمایید (در صورتی که میخواهید ماهی را کف قابلمه قرار دهید یک طرف آنان را زیاد کم سرخ نمایید تا درون قابلمه نسوزد).
برنج را آبکش نمایید و به آن لوبیا و شوید را افزوده نمایید. اکنون ماهیها را در کف قابلمهای که روغن ریختهاید بگذارید و برنج را روی آن بریزد و با دست فشار دهید تا تماماً افق بالای آن صاف گردد. بگذارید تهانداز ماهی به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد از دم کشیدن آن را درون ظرفی مطلوب برگردانید.
موارد :
♦ طعم این غذا می بایست کمی ترش و تند باشد، لیکن در صورتی که این طعم را دوست نداشتید میتوانید بجای تمبرهندی از سس یا عصاره نارنج بهره ببرید.
♦ برای اینکه برنج بصورت قالبی دربیاید می بایست ارتفاع آن درون قابلمه کم باشد تا به آسانی برگردد.
♦ ماهیها را میتوانید بصورت درسته یا تکه تکه در کف یا لابلای برنج هم بهره ببرید.
♦ در زمان دم کردن برنج برای نیکوتر شدن عطر آن میتوانید، درون قابلمه یک عدد بوته سیر بگذارید و پس از دم کشیدن آن را خارج نمایید.
پیشنهاد میکنیم این مطالب را نیز بخوانید :
تهانداز – غذای جنوبی
ماهی مرکب یا کالاماری
طرز تهیه آش بوشهری
به این مقاله امتیاز دهید:





