قرص کلونازپام چیست؟ + عوارض کلونازپام
- ۱۰۷۹۱۷
- دارو ها
- ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
قرص کلونازپام Clonazepam
نام تجاری : کلونوپین Klonopin
نام عمومی : کلونازپام Clonazepam
کلونازپام برای جلوگیری و کنترل تشنج استفاده می گردد. این دارو به منزله داروی ضد تشنج یا ضد صرع شناخته می گردد. به علاوه کلونازپام برای درمان حملات هراس تجویز می گردد. این دارو با آرام کردن مغز و عصب ها کارایی می گذارد. کلونازپام به تیمی از داروها به نام بنزودیازپین ها benzodiazepine تعلق دارد.
چگونگی مصرف کلونازپام
پیش از آغاز مصرف دارو راهنمای مصرف را با توجه مطالعه نمایید و در هر مورد سوالی داشتید مسلماً از پزشک بپرسید. کلونازپام خوراکی می باشد و می بایست درست اساس دستور پزشک مصرف گردد، عموماً ۲ تا ۳ بار در روز.
مقدار مصرف دارو بر مبنای شرایط پزشکی، سن و سال و واکنش بدن به درمان گوناگون خواهد بود. برای کودکان هم مقدار مصرف دارو بر مبنای وزن خواهد بود. سالمندان عموماً با مقدار کمتری مصرف دارو را آغاز می کنند تا خطر بروز عوارض جانبی کم شدن پیدا کند. مقدار مصرف خویش را فزونی ندهید، شمار وعده های مصرفی را فزونی ندهید و یا دارو را اکثر از مدت توصیه شده مصرف نکنید.
کلونازپام را به طور مرتب مصرف نمایید تا زیادترین منفعت را از آن دریافت نمایید. برای اینکه مصرف دارو را فراموش نکنید، هر روز در یک وقت برگزیده دارو را مصرف نمایید.
مصرف دارو را بدون راهنمایی با پزشک متوقف نکنید. قطع ناگهانی مصرف کلونازپام موجب می گردد بعضی شرایط بدتر شوند. برای توقف مصرف دارو کافی می باشد مقدار مصرف به تدریج کم شدن پیدا نموده و مصرف دارو متوقف گردد.
داروی کلونازپام شاید موجب بروز واکنش های ترک گردد، مخصوصاً در صورتی که به طور منظم و برای مدت دراز یا به مقدار افزون مصرف شده باشد. در این نکات در صورتی که مصرف دارو را به طور ناگهانی متوقف نمایید، علائم ترک دارو (همچون تشنج، تغییرات خلقی و روحی، لرز، گرفتگی معده یا گرفتگی عضلات) بروز می کنند. برای جلوگیری از علائم ترک، پزشک مقدار مصرف را به تدریج کم شدن خواهد داد. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید و هر گونه لوگو ای را به پزشک آگاهی دهید.
وقتی که دارو برای مدت دراز مصرف می گردد، شاید نشانه قسمتی نیکی نداشته باشد. در صورتی که اثربخشی دارو کم شده مسلماً به پزشک آگاهی دهید.
اگر چه کلونازپام به درمان خیلی از بیمارها هم یاری می کند، ولی گاهی شاید موجب اعتیاد گردد. در صورتی که دچار اعتیاد به مواد مخدر شوید (سوء مصرف مواد مخدر یا الکل) خطر بروز این اعتیاد اکثر خواهد شد. دارو را درست اساس دستور پزشک مصرف نمایید تا خطر بروز اعتیاد کم شدن پیدا کند. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.
در صورتی که دچار اشکال گوناگون اختلالات تشنج شوید، وقت آغاز مصرف کلونازپام شاید تشنج های شما بدتر شوند. در شکل بروز این مساله مسلماً به پزشک آگاهی دهید. شاید کافی گردد پزشک مقدار مصرف غیر از این داروهایتان را تبدیل دهد تا تشنج ها را کنترل کند. در حالی که شرایط تداوم پیدا نموده یا بدتر شدند، به پزشک آگاهی دهید.
عوارض کلونازپام
بعضی عوارض مربوط به کلونازپام عبارتند از :
- خستگی
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- از دست دادن تعادل
- فزونی ساخت بزاق
در حالی که هر یک از این عوارض تداوم پیدا نموده یا بدتر شدند، سریعاً به پزشک آگاهی دهید.
به یاد داشته شوید که پزشک با دانش به اینکه مزیت های کلونازپام برای شما اکثر از خطرات و عوارض آن می باشد، این دارو را تجویز نموده می باشد. خیلی از اشخاص بدون هیچ عارضه جانبی کلونازپام مصرف می کنند.
شمار کمی از کسانی که بنا به دلایلی داروهای ضد تشنج مصرف می کنند (دلایل و شرایطی همچون صرع، اختلال دو قطبی یا درد)، شاید دچار افسردگی شوند، به خودکشی اندیشه کنند یا عمل به خودکشی کنند و یا دیگر موارد روحی و روانی را تجربه کنند. در شکل نظاره هر گونه تبدیل ناگهانی یا غیر معمولی در ساخت و خو، افکار یا رفتار شخص مصرف کننده از کلونازپام به پزشک آگاهی دهید، تغییراتی همچون گیجی، مساله در حافظه، علائم افسردگی، اندیشه یا عمل به خودکشی، آسیب رساندن به خویش.
عوارض جانبی خطرناک کلونازپام
در شکل نظاره هر یک از این عوارض نادر ولی جدی کلونازپام سریعاً به پزشک آگاهی دهید:
- کبود شدن راحت بدن
- خونریزی راحت در بدن
- علائم عفونت (همچون تب یا گلو درد مداوم)
بعضی عوارض زیاد جدی کلونازپام عبارتند از تنفس آهسته یا حدی که در شکل بروز آن سریعاً به پزشک آگاهی دهید.
واکنش حساسیتی به کلونازپام به ندرت بروز می کند، ولی به هرحال در شکل نظاره علائم واکنش حساسیتی سریعاً به پزشک آگاهی دهید، علائم واکنش حساسیتی به کلونازپام عبارتند از: جوش های پوستی، خارش یا التهاب (مخصوصاً در شکل، بیان و گلو)، خواب آلودگی شدید و مساله تنفسی.
نکات اشاره شده لیست همه عوارض جانبی کلونازپام نیستند. در شکل نظاره هر گونه عارضه جانبی غیر از این که در اینجا به آنان اشاره نشده، سریعاً به پزشک آگاهی دهید.
اقدامات احتیاطی پیش از مصرف کلونازپام
پیش از آغاز مصرف کلونازپام در صورتی که به این دارو یا هر داروی بنزودیازپین غیر از این (همچون دیازپام و لورازپام) یا هر داروی بعدی حساسیت دارید، مسلماً به پزشک آگاهی دهید. کلونازپام شاید پر ترکیبات غیر فعالی می باشد که شاید موجب بروز واکنش های حساسیتی یا موارد غیر از این گردد. برای جزئیات اکثر با پزشک راهنمایی نمایید.
پیش از آغاز مصرف کلونازپام سوابق پزشکی خویش را در نزد پزشک معالج قرار دهید، مخصوصاً در صورتی که دچار هر یک موارد و بیماری های زیر بوده اید:
- آب سیاه یا گلوکوم با زاویه بسته (نوع خاصی از بیماری چشمی)
- پورفیری porphyria (نوعی اختلال خونی برگزیده)
- بیماری کبد
- بیماری کلیه
- موارد تنفسی و ریوی
- موارد روحی و روانی (همچون افسردگی و اندیشه به خودکشی)
- سابقه شخصی یا خانوادگی سوء مصرف مواد و اعتیاد به الکل
کلونازپام شاید موجب خواب آلودگی یا سرگیجه گردد. الکل یا ماری جوانا خواب آلودگی و سرگیجه را بدتر می کنند. از رانندگی یا پایان هر کاری که احتیاج به هوشیاری دارد، اجتناب نمایید تا اینکه هوشیاری همه را توسط آورید.
پیش از پایان هر گونه جراحی به پزشک یا دندانپزشک خویش آگاهی دهید که در اکنون مصرف چه داروهایی هستید (داروهای با نسخه یا بدون نسخه).
کلونازپام برای کودکان
در زمینه کودکان تاثیرات جسمی، روحی و رفتاری دارو نامشخص می باشند و شاید تا سال ها بعد از مصرف دارو نظاره نشوند. در نتیجه در زمینه خطرات و مزیت های درمان با کلونازپام با پزشک راهنمایی نمایید.
کلونازپام برای سالمندان
سالمندان شاید در مقایسه با عوارض کلونازپام حساسیت زیادتری داشته باشند، مخصوصاً خواب آلودگی و گیجی. این عوارض خطر افتادن شخص را فزونی می دهد.
کلونازپام در بارداری
در دوران بارداری کلونازپام فقط در شکل احتیاج می بایست مصرف گردد. این دارو شاید به نوزاد متولد نشده آسیب بزند. از آنجایی که تشنج درمان نشده شرایط زیاد جدی می باشد که شاید نیز به نوزاد و نیز به مادر آسیب بزند، مصرف دارو را بدون راهنمایی با پزشک متوقف نکنید.
در صورتی که هدف باردار شدن دارید یا در وقت مصرف این دارو باردار شده یا اندیشه می نمایید که باردار شده اید، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید و در زمینه مزیت ها و خطرات مصرف کلونازپام در دوران بارداری با پزشک راهنمایی نمایید.
کلونازپام و شیردهی
کلونازپام وارد شیر مادر شده و می تواند تاثیرات ناخوشایندی بر روی مادر و نوزاد داشته باشد. پیش از شیردهی به نوزاد در زمینه مصرف قرص کلونازپام با پزشک راهنمایی نمایید.
هشدار
مصرف کلونازپام با داروهای مخدر (همچون کدوئین و هیدروکودون) خطر بروز عوارض جانبی زیاد جدی را فزونی می دهد و ولو شاید موجب مرگ گردد. برای کم شدن خطر بروز این مساله پزشک توصیه خواهد کرد پایین ترین مقدار موثر کلونازپام را در کوتاه ترین دوره ممکن مصرف نمایید. در شکل بروز هر یک از این عوارض زیاد جدی سریعاً به پزشک آگاهی دهید:
- تنفس حدی و آهسته
- سبکی سر
- خواب آلودگی و سرگیجه شدید
- مساله در بیدار شدن از خواب
اکثر بدانید : اقدامات فوری در زمان تشنج کودکان و نوزادان
تهیه و بازگردانی : دسته سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سیمرغ