آیا سوشی غذای سالمی هست؟
آمریکایی ها عموماً سوشی را در رستوران ها و از روش فروشگاه های ارائه کننده غذاهای حاضر تهیه نموده و میل می کنند. اکثر اشخاص بر این باورند که سوشی یک گزینش مقوی و مغذی برای بدن هست.
ولی سوال اینجاست که آیا سوشی واقعا غذای سالمی برای بدن هست؟
یکی از پروفسورهای مایوکلینیک و حرفه ای تغذیه به نام کاترین زراتسکی در این باره چنین می گوید: اکثر اشخاص بر این باورند که سوشی غذای سالمی هست. این عنوان دائم جای مذاکره داشته هست.
قابل توجه تر از تمام این هست که سوشی حاضر شده به شیوه سنتی تمام بها های یک غذای سالم را داشت.
این غذای سنتی با ماهی جدید پر می شد، ورقه های نازکی از دانه های مغذی بر روی آن قرار می گرفت و به شکل رول پیچیده می شد. ولی متخصصان بر این باورند که نمی توانید از تن ماهی حاضر ادویه دار برای لاغر کردن و حفظ سلامت خویش بهره ببرید.
یکی از مشکل ها ابهت که نسبت به سوشی وجود دارد کنترل میزان وعده ای هست که سرو می گردد. با اینکه سوشی یه شکل فشرده عرضه می گردد ولی می تواند کالری اضافه وارد بدن کند. یک رول واحد سوشی را می توان به 6 الی 9 قطعه برش داد. این میزان سوشی در برگیرنده بیشتر از 500 کالری خواهد بود.
چشم ما اطلاعاتی را نسبت به غذایی که می خوریم در اختیارمان قرار می دهد. این داده های شاید با داده های تغذیه ای که در غذا وجود دارد همخوانی نداشته باشد. در کنار این اکثر اشخاص پیش از اینکه به پیگیری خوردن سوشی بروند، از یک دسر یا پیش غذا نیز استفاده می کنند. همین مطلب موجب می گردد شمار کالری های ورودی به بدن تکثیر یابد. تمام این کالری ها از دانه های برنج سفید دستاورد می گردد که رول شما را کنار نیز نگه می دارد.
برنج سوشی عموماً با افزوده کردن سرکه و شکر حاضر میشود. شکر کالری اضافی وارد بدن می کند و می تواند معایبی برای بدن داشته باشد. این برنج سوشی شیرین شده در طول فرآیند پختن و فرآیند گرد نیز آمدن کنار نیز قرار می گیرد. به همین دلیل هنگامی که می خواهید سوشی مصرف نمایید می بایست نصف پیمانه از همه برنج سفید در یک رول را میل کنید.
خوردن این رول ها به طور همه ی زیاد ساده هست. در این شرایط در ضمن خودتان نیز آگاه نمی شوید چقدر برنج خورده اید.
چطور سوشی سالم تری داشته باشیم؟
با وجود همه ی نکاتی که در بالا ابراز کردیم، سوشی می تواند قسمتی از یک رژیم غذایی سالم باشد. می بایست مراقب شی ای که سفارش می دهید و روش اماده سازی آن بمانید. اینکه سوشی سالم باشد یا نه به روش تهیه ان بستگی خواهد داشت. نکاتی که برای گزینش یک سوشی سالم می بایست در نظر داشته بمانید عبارت هست از:
رول مناسبی را گزینش نمایید:
مواد تشکیل دهنده رول شما یکی فاکتورهای ابهت هست که سالم بودن یا نبودن سوشی را تعیین می کند. ماهی کالری اندک، پروتئین بالا و سرشار از مواد مغذی مستحکم شبیه امگا3 هست.
سعی نمایید از سبزیجات جدید و بخارپز که غنی از فیبر می باشند بهره ببرید. آووکادو گزینش نیکی هست چون که چربی هایی دارد که برای قلب سودمند هست. از خوردن سس هایی که بر پایه سس مایونز تهیه شده اند یا سبزیجاتی که سرخ شده اند خودداری نمایید.
در کنار این بخوانید: طرز تهیه سوشی و آووکادو
میزان دیپ و سس سویا را کمتر نمایید:
دیپ و سس می تواند سریعاً پهنا سدیم و چربی را در سوشی تکثیر دهد. سس مایونز ادویه دار یکی از منابع غلیظ شده از چربی و کالری هست. متخصصان توصیه می کنند مقادیر کمی از این سس ها را مورد استفاده قرار دهید. نسبت به سس سویا در ضمن یک قاشق غذاخوری از نوع کم سدیم نیز می تواند 575 میلی گرم سدیم در بر داشته باشد که حدود 25 درصد اکثر از میزان احتیاج در روز هست.
در صورتی که نمی توانید سس سویا را از غذای خویش حذف نمایید میزان آن را هر بار کم شدن دهید. بعضی از ادویه ها پر از طعم و مواد مغذی می باشند. زنجبیل یکی از همین ادویه هاست که در صورتی که به سوشی افزوده گردد می تواند مزایای ضد التهابی برای بدن داشته باشد.
ماهی خام با کیفیتی تهیه نمایید:
در ضمن در صورتی که نسبت به اثری که سوشی روی وزن تان می گذارد نگران نباشید باز نیز به نقل از متخصصان دوستداران این ماده غذایی باز نیز می بایست نسبت به خوردن ماهی خام مراقب باشند. هنگامی که ماهی به شکل خام مصرف می گردد خطرات ذاتی برای بدن خواهد داشت چون که این ماده می تواند در برگیرنده باکتری ها و انگل ها باشد.
به همین دلیل کسانی که از سوشی استفاده می کنند می بایست مطمئن شوند که ماهی خویش را از یک رستوران قابل اطمینان تهیه می کنند و آن را به خوبی در یخچال ذخیره می نمایند. بوی تند ماهی یکی از نکات هشداردهنده نسبت به سالم نبودن آن هست.
خوب ترین گزینش رول هایی با سبزیجات یا غذاهای دریایی پخته شده در آن هست. نسبت به تحویل و لحظه عرضه سوشی نیز می بایست توجه نمایید. ماهی خام نباید برای بیشتر از دو ساعت در بیرون برقرار بماند. در یکی از رویدادهای سال 2018، از شکم مردی که برای تعدادی روز سالمون خام مصرف نموده بود کرم نواری به طول 5 فوت خارج شد.
همانطور که می دانید انگل ها هنگامی که دمای داخلی ماهی خام تکثیر می یابد یا هنگامی که ماهی به خوبی فریز نمی گردد می توانند زنده بمانند. یکی از مشکل ها بعدی که نسبت به خوردن سوشی و ماهی خام وجود دارد جیوه هست.
جیوه یکی از فلزاتی هست که به طور طبیعی در ناحیه زیست یافت می گردد ولی بر حاصل آلودگی غلظت آن اکثر می گردد و در بدن ماهی ها و غذاهای دریایی بقیه ذخیره می شود. مصرف میزان جیوه اندکی که در بدن مواد غذایی دریایی وجود دارد برای اکثر اشخاص امن و سالم هست ولی جیوه می تواند با فراگیری جنین تداخل داشته باشد.
به همین دلیل زنان باردار و کودکان کم سن و سال نیکوتر هست غذاهای دریایی خام مصرف نکنند در ضمن در صورتی که نسبت به مواد تشکیل دهنده آن مطمئن باشند. کسانی که گاه به گاه سوشی می خورند نیازی به نگرانی ندارند ولی در صورتی که فردی سوشی را چندبار در هفته میل می کند نیکوتر هست برای کم شدن خطرات به وجود آمده از اشکال ترکیبی سوشی مصرف ببرد.
نیکوتر هست در طول لحظه از یک نوع سوشی استفاده نشود. یکی بقیه از نکاتی که به موقع گزینش غذاهای دریایی می بایست مدنظر قرار گیرد گزینش موادی هست که اسید چرب امگای بالا و جیوه اندک در آن هست. به منزله نمونه سالمون و میگو گزینش های نیکی می باشند.
سفارش سوشی خویش را بهبود ببخشید:
چاره های اضافه برای سالم کردن سفارش سوشی شما وجود دارد. به منزله نمونه به جای برنج سفید نیکوتر هست از برنج قهوه ای استفاده گردد. برنج قهوه ای سرشار از فیبر هست و شما را اکثر از برنج سفید سیر نگه می دارد. برنج سفید سریعاً هضم می گردد و موجب می گردد شخص فوری تر گرسنه گردد.
خوردن سوشی که با خیار یا بقیه نکات پیچیده شده هست ، خوردن ماهی جدید برش خورده بدون برنج یا بقیه نکات می تواند سوشی شما را سالم تر کند. به ادامه خریداری سوشی از رستوران هایی بمانید که نسبت ماهی به برنج در ان ها عالی تر هست در این شرایط پروتئین زیادتری وارد بدن می گردد و میزان کربوهیدرات مصرفی کم شدن می یابد. در صورتی که نمی توانید از خوردن سوشی با برنج سفید بگذرید، نیکوتر هست میزان مصرف خویش را کم شدن دهید.
یک چاره مناسب برای دست یابی به چنین شرایطی خوردن سوشی به هم گام شی ای شبیه edamame یا برشی از سبزیجات هست که سرشار از پروتئین و فیبر است. سعی نمایید وعده غذایی خویش را با سوپ یا سالاد شروع نمایید تا سوشی کمتری میل کنید.
هنگامی که می خواهید سوشی را از بیرون تهیه نمایید از مالک رستوران نسبت به مواد تشکیل دهنده آن سوال نمایید. شناختن مواد تشکیل دهنده به شما هم یاری می کند گزینش مناسب تری داشته بمانید.
مقدار کالری سوشی
بسته به نوع ماهی مورد استفاده در رول سوشی شما هر رول سوشی حدود 45 کالری برای شما خواهد داشت.